Lysekrone – TRAPHOLT

Oktober 2019 – januar 2020
//Praktik

Fællesskabende jul 
I tiden op til jul 2019 har børnehaver, skoler og private været kunstnerne bag Den Gigantiske Lysekrone. De har i institutionerne og hjemme samt til workshops på Trapholt kreeret juleuniverser i glas, som er blevet indsamlet og indleveret på Trapholt. 

På Trapholt har Rotunden omdannet til et stort kreativt værksted med limpistoler, sakse, vat, papir og genbrugte syltetøjsglas med hvide låg i lange baner. Der er blevet klippet og konstrueret med stor koncentration. 

Lysekronen er bygget op af glas/syltetøjsglas, som er vendt på hovedet. Alle børnene har lavet et lille hvidt juleunivers inde i glasset. 

Workshopsene er blevet afholdt af Amalie Bergholdt og jeg. Vi har udviklet og udtænkt konceptet i deres praktikforløb på Trapholt. Igennem tre uger har vi besøgt skoler og børnehaver overalt i Kolding Kommune, for at indsamle og inspirere børn og familier til en nærværende og nytænkende jul. Flere hundrede børn har været igennem workshop på institutioner og på Trapholt. Det har været en stor fornøjelse og meget inspirerende at møde så mange glade og kreative børn. 

Kreativitet 
Vigtigste fokus har været, at skabe mere kreativitet, nærvær og fællesskab i institutionerne og i de private hjem. At samle børn og voksne om et projekt, og se det blive til et stort fælles værk. 

Bæredygtighed 
Vi har haft stor fokus på genbrug og bæredygtighed igennem hele projektet. Vi har opfordret til at alle hvide materialer, der blev brugt i glassene, var genbrug. Til alle workshops har det været hvide materialer fra husholdningen og fra Skatkammeret, samtidig med at belysningen er miljøvenligt LED, sponsoreret af Duralys og Jada Group.